close
Finance

Ken jij het betaalgemak van een creditcard al? 

[ad_1]

Het zal iedereen bekend voorkomen: je wilt in de winkel afrekenen en ineens krijg je te zien dat je geen saldo meer hebt. Je denkt dat er iets is misgegaan, maar uiteindelijk blijkt dat er iets is afgeschreven wat je even vergeten was. Als je geen saldo meer hebt, kun je product laten staan en met lege handen terug naar huis keren. In dergelijke gevallen is een creditcard alles wat je nodig hebt. Met zo’n kaart heb je namelijk tot wel 5000 euro extra per maand te besteden. Je betaalt dit bedrag achteraf als het jou uitkomt weer terug. Je hebt hier een maand te tijd voor. Hoe kun je aan een creditcard komen? 

Hoe kun je een creditcard aanvragen? 

Als je graag een creditcard aanvragen wilt, kun je terecht bij heel veel aanbieders. Dit zijn vaak financiële instellingen, maar je kunt ook bij de ANWB terecht. Je kunt hier kiezen uit drie soorten creditcards variërend in mogelijkheden maar ook in de kosten. Ben je niet van plan om je pas veel te gebruiken, dan is de Visa Classic card van 16 euro per maand voldoende. De meest gekozen pas is de Visa Silver card. Voor deze pas betaal je het eerste jaar slechts 50% van de prijs van 26,50 per maand. Wil je je pas veel gaan gebruiken, kies dan voor de Visa Gold card.  Deze is het eerste jaar gratis en daarna betaal je 38,50 voor het gebruik van deze pas. Nieuw is de ANWB GO Card. Een creditcard waar je zelf vooraf geld op stort. Omdat er geen betaallimiet is vervalt het minimum vereiste inkomen en de BKR controle die normaal wel uitgevoerd wordt.

Aan welke eisen moet je voldoen? 

Wie een creditcard aanvragen wil, moet aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste moet je tenminste 18 jaar oud zijn. Daarbij moet je woonachtig zijn in Nederland en een IBAN-bankrekening hebben. Omdat je een maandelijkse lening aan kunt gaan met een creditcard, zal een BKR-check uitgevoerd worden na je aanvraag. Je mag de afgelopen zeven jaar namelijk geen betalingsachterstanden hebben gehad. Heb je een BKR-registratie, dan kun je vaak geen creditcard aanvragen. Tot slot moet je een minimuminkomen van 1.150 euro per maand hebben. Voldoe je aan alle eisen? Dan heb je je kaart binnen de kortste keren in huis. 

Welke voordelen heeft een creditcard? 

Als je eenmaal een creditcard hebt, kun je niet alleen eenvoudig over de hele wereld betalen, maar ben je ook goed verzekerd. Vrijwel al je aankopen zijn namelijk voor een bepaalde termijn verzekerd. Ook kun je profiteren van een ‘niet geleverd’-verzekering. Heb je iets online besteld en komt het niet, dan zijn de kosten door je verzekering gedekt. Ben je op reis en ben je je pasjes kwijt? Dan kun je gebruikmaken van noodgeld om niet in de problemen te komen.


[ad_2]