close
Finance

3 tips voor het verkopen van diamanten

[ad_1]

Heb je ervoor gekozen om te investeren in diamanten en heb je dit ook al gedaan? Dat heb je dan vast gedaan om de diamant uiteindelijk door te verkopen. Door de diamant te verkopen, zal je eens veel winst kunnen maken. Heb je alleen geen idee hoe je moet beginnen met het verkopen van de diamant? Dan is het handig dat je niet meer verder zoekt. Hieronder vind je namelijk drie tips voor het verkopen van diamanten. 

In bezit van certificaat

Als het goed is heb je een diamant gekocht met een certificaat. Het certificaat bevat namelijk alle belangrijke informatie over een diamant. Om de diamant te kunnen verkopen, zal je echt in het bezit moeten zijn van een geldig certificaat. Zonder een certificaat zullen de meeste mensen de diamant niet willen kopen, omdat zij dan geen vertrouwen hebben in de echtheid van de diamant. 

Het feit dat diamanten worden voorzien van certificaten zorgt ervoor dat de markt van diamanten erg transparant is. Het wordt lastig om nep diamanten op de markt te brengen, omdat deze vaak geen certificaat hebben Op basis van het certificaat van de diamant kan de waarde worden bepaald waardoor je de diamant makkelijker kan verkopen.

Kenmerken bepalen

Op het certificaat staat dus belangrijke informatie, zoals de 4C’s. Dat zijn die kenmerken die beschrijven hoe de losse diamanten eruitzien. Ben je in het bezit van een gekleurde diamant? Dan zal dit zeker beschreven zijn op het certificaat. Dat geldt natuurlijk ook voor kleurloze diamanten. Hiernaast zal de zuiverheid te vinden zijn op het certificaat. Een diamant is meer waard als er weinig onzuiverheden te vinden zijn.

Verder wordt het gewicht van de diamant opgenomen op het certificaat. Dit wordt het karaat genoemd. Uiteraard is een zwaardere diamant vaak meer waard. Het laatste kenmerk is de slijpvorm. Als jouw diamant in een populaire vorm is geslepen, dan kan het zomaar zijn dat de diamant meer waard is.

Handige beleggingsadviseur 

Een andere tip die je kan gebruiken voor je diamant verkopen, is het inschakelen van een goede beleggingsadviseur. Een beleggingsadviseur is er namelijk om jou te helpen met de verkoop van de diamant. Door in nauw contact te staan met de beleggingsadviseur kan je makkelijk een keuze maken voor het juiste moment om de diamant te verkopen. 

De beleggingsadviseur houdt zich voornamelijk bezig met het analyseren van de markt van diamanten. Hierdoor weet de beleggingsadviseur dus wat het juiste moment is om de diamant te verkopen. Het is belangrijk dat je goed luistert naar de beleggingsadviseur om zo veel mogelijk te leren. Al het advies dat je ontvangt, kan je vervolgens inzetten voor mogelijke aankomende investeringen in diamanten. 

 

[ad_2]